Ben van der Lans

Maak kennis met onze trainer: Ben van der Lans

Al jaren zijn we met FunFit bezig en de meeste van jullie zullen onze trainers inmiddels ook wel goed kennen. Toch vinden wij het een mooi moment om al onze trainers nog eens bij jullie te introduceren. Daarom hebben wij een lijstje met 10 vragen opgesteld die we de komende week door onze trainers laten beantwoorden. Vandaag is Ben aan de beurt om zich voor te stellen!

1. Kan je beginnen om jezelf voor te stellen?

Mijn naam is Ben van der Lans, 28 jaar oud en woonachtig in Hillegom. Vanaf kleins af aan ben ik altijd met buiten spelen en sporten bezig geweest met o.a. voetbal en tennis.

2. Wat heeft je geïnspireerd om een carrière als fitnessinstructeur/personal trainer te beginnen?

Als klein kind wilde ik heel graag profvoetballer worden. Toen eenmaal bleek dat het niet realistisch was om dat te halen, wilde ik in ieder geval een sportopleiding doen na mijn middelbare school. Zodoende ben ik bij de CIOS opleiding gekomen en tegelijk gestart met fitnessen bij een sportschool. Dit heeft ervoor gezorgd dat ik een passie kreeg voor krachttraining met als uiteindelijke doel om personal trainer te worden.

3. Hoe lang ben je al werkzaam als trainer?

Sinds 2016 ben ik begonnen met een bijbaantje in de sportschool en mijn stage gestart bij een Personal Trainer. Vanaf 2018, na het behalen van mijn diploma aan het CIOS, ben ik gestart met training geven voor mijn eigen sporters. En vanaf september 2021 ben ik toegevoegd aan het team van FunFit.

4. Hoe ga je om met verschillende fitnessniveaus en doelen van je klanten?

Het vergt soms wat creativiteit om voor elk niveau een plan te maken om die persoon fitter te laten worden. Hier zit de uitdaging in voor de trainers en dat maakt het vak ook zo leuk. Verschil per persoon kan hem bijvoorbeeld zitten in de moeilijkheidsgraad van de oefeningen, het gebruik van supersets wel of niet, maar ook de rep ranges en aantal sets per oefening.

5. Wat motiveert jou als trainer en hoe zorg je ervoor dat je jezelf blijft ontwikkelen en verbeteren?

  • Mijn passie is om mensen richting een gezondere lifestyle te helpen. Het geeft mij dan ook veel motivatie als een sporter hier mooie progressie in maakt d.m.v. meer beweging, gezondere voeding etc.
  • Hoe ik mezelf probeer te ontwikkelen als trainer is om mijn eigen fitness vaardigheden op pijl te houden, zodat ik een goed voorbeeld kan zijn voor de sporters. Daarnaast luister ik bijvoorbeeld naar podcast of struin ik naar informatie op het internet over de laatste trends in de fitness wereld. Op deze manier verzamel ik steeds meer informatie en haal ik ook soms mijn inspiratie voor de trainingen.

6. Wat is je favoriete oefening en waarom?

Ik kan hier een heel lang en niet boeiend verhaal van maken, maar mijn favoriete oefening is de bench press. En dat komt omdat ik met deze oefening sterker ben dan Mark!

7. Kun je ons iets vertellen over een grappige of onverwachte gebeurtenis die je hebt meegemaakt tijdens het geven van een training?

  • Personal Trainers worden vaak sadisten genoemd en ergens is dat denk ook wel terecht. Wij kunnen soms stiekem wel genieten als we een sporter zo hebben kunnen pushen dat diegene moet overgeven na een pittige training. Dit heb ik dan ook meerdere malen meegemaakt.
  • Een ander mooi verhaal dat onlangs nog is gebeurd, is dat er een sporter met te veel haast naar FunFit was gekomen. Hierbij was deze persoon zijn korte broek vergeten mee te nemen en moest hierdoor in zijn spijkerbroek sporten. Hij vertikte het dan ook om hier beenoefeningen mee te doen, want was bang dat de spijkerbroek zou gaan scheuren.

8. Hoe zorg je ervoor dat je trainingen leuk en gevarieerd blijven, zodat klanten gemotiveerd blijven?

Ik denk dat dit een kwestie is van een goede combinatie tussen steeds wat nieuwe oefeningen aan te bieden, maar ook zeker bekende oefeningen terug te laten komen zodat je echt beter kan worden hierin. Door enthousiast en positief te coachen, probeer ik ervoor te zorgen dat de sporters kunnen genieten van een training, ondanks dat ze flink stuk gaan.

9. Heb je een fitnessmythe die je graag zou willen ontkrachten?

Het allereerst wat mij te binnen schiet over fitnessmythes die in mijn optiek niet helemaal klopt, is dat je koolhydraatarm MOET eten om af te vallen. Vaak leidt dit wel tot kortstondig resultaat op de weegschaal, maar zorgt het ook vaak voor het welbekende jojo-effect. Wat voor mij in de praktijk goed werkt is om te kijken naar de grootte van je porties en het tellen van je dagelijkse calorieën.

10. Kan je vertellen waarom iemand die meer wil gaan sporten, volgens jou voor FunFit moet kiezen?

Tegenwoordig hebben we te maken met heel veel concurrentie op het gebied van sportscholen. Wat ons uniek maakt in de omgeving is dat wij een kleinschalige sportschool zijn en ook willen blijven, zodat we altijd persoonlijke aandacht hebben voor de sporters. Of je dan kiest voor personal training of om zelfstandig te komen sporten, je hebt altijd met ons als trainers een stok achter de deur.

Afsluiting

We hopen dat je Ben op deze manier een beetje beter hebt leren kennen, mocht je nog vragen hebben kan je deze altijd doorsturen, misschien komt er wel een deel 2 :).
Personal trainer Ben van der Lans

Functie:Personal Trainer
Jaren ervaring : 7+
Opleiding : CIOS (Richting = Fitness & Health)
Expertises: – Sport specifieke trainingen, Sportmassage. Lifestyle coaching, Personal training,  Mental coaching en voedingsadvies.

ADD COMMENT

Bel ons direct!